Du klarer det du vil

Det å kontrollere andre håndverkere er en ekstremt delikat og vanskelig affære, vi er som kjent ekstremt sensitive for tilbakemeldinger. Det hjelper da ikke spesielt at du skal gi en negativ beskjed til en kraftkar som klokker inn 110 kg muskelmasse og er 2,1m fra sokkelessen til toppen av skalpen….

Det skulle legges parkett på et støpt dekke i 1. etasje, da må vi som skal legge parketten ta en kontroll av underlaget ved å sjekke at det er innenfor NS (Norsk Standard) 3420 kravene. Vi la ned på 2m rettholten og sjekket ved hjelp av kilen vår, og her var vi over 3mm søkk i dekket. Da må vi gi beskjed videre til murer, som da måtte komme og fikse dette.

Som folk flest likte mureren dårlig å høre at arbeidet var under parr. Men tiltros for dette, dukket han opp, blandet en bøtte med avrettingsmasse, helte det ut på området og forsvant.

Dagen etter tok vi en ny sjekk av den nå tørkede massen. Nå var den over 3mm høyere enn resten av dekket, og min bas var nå tydelig irritert over kvaliteten på arbeidet og hisset seg opp … what to do?

Min bas blåste ut hva han mente om dette og tok en ny telefon til utførende murer. Jeg holdt pusten, «hvordan skal dette gå» tenkte jeg bekymret? Min bas startet med setningen «Hei Skybert, her tror jeg du har vært litt uheldig med blandingen.» sa han i en munter tone. «Jaså?» hørte jeg i andre enden av røret. «Ja, nå ble det visst litt høyt her. Hadde du hatt mulighet til å komme å slipe det ned for oss?». Mureren svarte «Det var kjedelig, klart jeg kan!».

Har du oppdaget noe på din sidemannskontroll som ikke er bra nok? Gå ut ifra at alle kan være uheldige. Du kommer langt med en god formulering og en positiv tone!

Related Posts

Legg igjen en kommentar