Du klarer det du vil

Verktøy

Hammer, vinkel, blyant, tommestokk og målebånd, vater (kryss-laser), krittsnor, sag, spikerpistol eller drill

Verneutstyr

Hørselsvern og vernesko

Foto: Montèr
Funksjon
Vi bygger lettvegg for å kunne dele av rom eller for å lage nye rom. Det som skiller en lettvegg fra en bærendevegg er at den ikke er en del av den bærende-konstruksjonen og kan derfor settes hvor som helst i huset. Den kan være hel, halv, inneholde dører eller vinduer uten å måtte tenke noe på hvor den skal plasseres.
Foto: Trefokus
Introduksjon
En lettvegg består av flere deler, i bunnen ligger det som kalles en bunnsvill, i toppen setter vi fast det som kalles en toppsvill. Mellom bunnsvill og toppsvill setter vi det som kalles stendere / stolper.

Et begrep vi må definere er 60-modulen, det betyr rett og slett at stenderene settes med 60 cm mellomrom fra samme side av stenderen (eller fra senter til senter av stenderen). Vi bruker denne modellen fordi alle plater vi får kjøpt hos byggevarehandelen benytter også denne modellen, dermed er de fleste plater ol. enten 60 cm brede (senter avstand 2 stendere) eller 120 cm (senter avstand 3 stendere).
Steg for steg
Byggmakker har laget en flott video om hvordan man kan lage og sette sammen en lettvegg.

Ressurs 1

"Praktisk tømrerarbeid" av Frank Berg
Side 31, Kapitel 2.1
Side 95, Kapitel 7.8

Relaterte bilder fra Delingsbasen

[upg-list layout="photo" button="no" tag="vegg, bindingsverk"]

Related Posts

Legg igjen en kommentar