Du klarer det du vil

Verktøy

Målebånd, sag, hammer og slå-kloss.

Verneutstyr

Hansker og vernesko

Funksjon
På toppen av bjelkelaget legger vi som regel sponplater for å gjøre gulvet skivestivt og legge underlaget for parketten. Parketten gir et varmt og personlig preg på boligen du bygger.
Introduksjon
Det er mange typer gulv vi kan legge, parkett er et tre-produkt, det finnes alternativer slik som laminat som har en "print" på toppen (som gjør at hvert bord er identisk, dette er valget hvis man vil ha en monotomt gulv).
Steg for steg
Maxbo har laget en liten video om hvordan legge parkettgulv.
Før vi gjør noe, legger vi en rett-holdt på gulvet og sjekker planheten på gulvet (+- 3mm på 2m avstand). Når vi starter å legge parkett har vi godkjent underlaget og har således tatt over ansvarsretten.

Legg ut parkett-underlaget godkjent av parkett-produsenten. Er det betong gulv må vi dekke gulvet med plast først eventuelt et parkett-underlag med en dampsperre under.

Finn hvilken retning vi skal legge gulvet (som regel legger vi langs med mønet)
Mål ut størrelsen på rommet og del på dekningsgraden (bredden av den synlige delen av parketten). Dette gjør vi for å finne hvor bredt det første bordet vi skal starte med er.
Split den første gulvraden på målet du har funnet i punktet over.
Husk å monter med riktig avstand til veggen (riktig avstand finner du i leverandøren sin monteringsanvisning)

Tips 1

Løft gjerne platen parkett-tykkelsen + 3mm fra gulvet slik at parketten kan flyte under platen (dette gjør at parketten får platetykkelsen å kunne bevege seg på etter sesongene)

Tips 2

Lag gjerne en skisse av platen du skal behandle med mål til høyde / bredde / elektriske bokser / utskjæringer osv. Dette vil gjøre det enklere for deg å visualisere hvordan platen skal se ut.

Tips 3

Kapp gjerne platen 5 mm kortere enn høyden fra gulvet (eller klossen du setter platen på).

Tips 4

Pass på når du monterer at festemateriellet er festet langt nok inn i platen slik at maleren sin sparkelspade ikke treffer.

Relaterte bilder fra Delingsbasen

[upg-list layout="photo" button="no" tag="parkett, gulv"]

Related Posts

Legg igjen en kommentar