Du klarer det du vil
Funksjon
60-modulen, også kjent som CC 60 er et begrep som definerer byggevareindustrien sin standard på en rekke områder. Dette er en standard som gjør at byggevarer som gips, smartpanel, sponplater, isolasjon osv. er tilpasset veggene vi bygger.
Foto: Treboden
Introduksjon
C'ene i forkortelsen CC 60 står for "center" (midtpunkt), og tallet 60 står for antall cm mellom. CC 60 betyr altså 60 cm fra midtpunkt til midtpunkt mellom to stendere i konstruksjonen.

Det skal da ikke være 60 cm mellom stenderene.

Bygger du veggen med 48 mm konstruksjonsvirke vil det da være 55 cm mellom stenderene på 60 modulen.

60-modulen benyttes i bla. takstoler, bjelkelag, vegger osv.

Tips 1

Siden det er vanskelig å kunne se et merke på svillen som markere midt på stenderen, kan vi forskyve merkene. Dvs. at vi kan merke fra den en av sidene av stenderen isteden. Så lenge vi måler fra samme side på stenderene vil målet bli riktig.

Dette kan du sjekke ved å sjekke at målet fra høyre side fra stender til stender er 60 cm. Målet fra midtpunkt til midtpunkt er 60 cm. Målet fra venstre side til venstre side av stenderene er også 60 cm.

Tips 2

Bruk en vinkel for å merke opp første stender, sett deretter et kryss etter streken (her står stenderen), mål 60 cm fra streken (og forbi krysset) og sett neste strek med vinkelen, deretter setter du krysset etter streken og repetert til du har alle stenderene i veggen din ferdig merket.

Tips 3

Det er lurt å starte med målet 50 cm til første stenderen og ikke 60 cm, da vil du kunne tilpasse den første platen.

Relaterte bilder fra Delingsbasen

[upg-list layout="photo" button="no" tag="teori"]

Related Posts

Legg igjen en kommentar