Du klarer det du vil

Verneutstyr

Hørselsvern, briller og vernesko

Foto: Essve
Funksjon
En spikerpistol er et verktøy vi bruker for å "skyte" spikeren inn i treverket fremfor å bruke hammeren. Dette gjør at vi kan arbeide mye mer effektivt. Spikerpistolen gir oss også muligheten til å kunne feste noe med en gang fremfor å måtte slå flere slag med hammeren før vi får festet materialene sammen. Det finnes like mange spikerpistolen som det finnes spiker, alle har sine unike fordeler og ulemper. Det har i den siste tiden også kommer skruer som kan skytes med en spikerpistol, som eliminerer bruken av egne skrumaskiner.
Foto: Essve
Introduksjon
De fleste spikermaskiner benytter trykkluft som kraftkilde, dvs at man også trenger en kompressor og luftslange med riktig kobling. Det finnes i tillegg varianter som benytter gass og batteri eller bare batteri for å fungerer uten kompressor.

Tips 1

Bruk det medfølgende gummi-frontstykke (eller bestill) til spikerpistolen for å spikre kledning, slik at du slipper stygge merker fra spikerpistolen i kledningen.

Tips 2

Bruk dybde justering på spikerpistolene flittig. F.eks når utvendig kledning skal skytes, skal spikeren gå helt jevnt med kledningen. Trenger du å "neste" (dvs. at du har mulighet til å dra spikeren ut) kan du justere slik at spikeren ikke skytes så langt inn. Dykkert burde justeres litt lenger inn slik at maleren får sparkel over dykkerhullet før han maler.

Relaterte bilder fra Delingsbasen

[upg-list layout="photo" button="no" tag="verktøy"]

Related Posts

Legg igjen en kommentar