Du klarer det du vil

Verktøy

Sirkelsag / listesag / håndsag, festemateriell, drill (eventuelt spikerpistol avhengig av festemateriell og materiale som skal benyttes)

Verneutstyr

Hørselsvern, hansker og vernesko

Foto: Møre Royal
Funksjon
Vi legger terrassegulv for å lage et enkelt og fungerende gulv som skal tåle vær og vind enten på en platting, terrasse eller balkong.

Det finnes mange forskjellige typer materialer vi kan benytte til terrassebord f.eks: vanlig impregnert trevirke, møre royal, kebony eller kompositt. HUSK: Det er viktig å sjekke hvilke festemateriell som skal benyttes på de forskjellige materialene, da dette kan variere.
Foto: Bergene Holm
Introduksjon
Vi skal legge terrassebord av valgt materiale på toppen av bjelkelaget, disse skal legges i forband (som betyr at vi ikke skjøter neste rad på samme bjelke som den forrige). Vi trenger å tilpasse terrassebordene slik at de passer på bjelkelaget vårt og skjøtes på en bjelke hvis det trengs. Hvert terrassebord skal festes på hver bjelke med 2 skruer.
Steg for steg
Bergene Holm har en flott guide på sin nettside. Under ser du en video fra Maxbo som forklarer hvordan man legger terrassebord.

Tips 1

Du kan bruke 2 stk tvinger for å hjelpe til å trykke bordene på plass.

Tips 2

Bruk vinkel og sirkelsag for enkelt å skjære bordene til ønsket lengde.

Tips 3

Det finnes skruautomater som gjør skru jobben veldig mye enklere, noen gips-driller har mulighet til å ta magasinerte terrasseskruer. Det finnes også skru-spiker som kan benyttes sammen med spikerpistoler for å feste terrassebord.

Ressurs 1

"Praktisk tømrerarbeid" av Frank Berg
Side 19, Kapitel 1.5
Side 23, Kapitel 1

Relaterte bilder fra Delingsbasen

[upg-list layout="photo" button="no" tag="gulv, terrasse"]

Related Posts

Legg igjen en kommentar