Du klarer det du vil
Foto: Hultafors
Funksjon
Et vater gir deg mulighet til å kontrollere om noe står i "lodd" (loddrett) eller "vater" (vannrett). Mestrer du dette verktøyet og bruker det flittig har du et fantastisk utgangspunkt til å kunne skape et flott resultat.
Foto: Hultafors
Introduksjon
Et vater brukes ved å sette det parallelt med det som skal kontrolleres. Settes loddrett for å kontrollere lodd og settes horisontalt for å kontrollere vater. Det er veldig viktig at man sjekker riktig libelle (det som oftes lysegrønne området med 2 streker og en luftboble inni): Libellen nærmeste endene og kortsiden er for å kontrollere lodd, libellene på toppen av langsiden er for å kontrollere vater.

Det er veldig viktig å vite at luftboblen ikke bare skal være mellom strekene i libellen, den skal ha nøyaktig lik avstand til strekene på begge sidene. Det er kun når dette er sant, at vi har noe som er så nærme "lodd" eller "vater" vi kan.

Tips 1

Vateret kan brukes sammen med klemmer, noen har hull slik at du kan skru dem opp på veggen hvis man trenger (til f.eks skap-montering).

Tips 2

Man kan forlenge et vater ved å f.eks sette det på toppen av en rettholt.

Tips 3

Skal man sjekke en vegg eller en stender er det lurt å bruke et lenger vater, små vater klarer ikke å ta høyde for om stenderen krummer eller ikke. Det finnes vater som er uttrekkbare.

Tips 4

Hultafors har på sine hjemmesider en liten video om vater.

Relaterte bilder fra Delingsbasen

[upg-list layout="photo" button="no" tag="verktøy"]

Related Posts

Legg igjen en kommentar