Du klarer det du vil

Verktøy

Drill, vater (krysslaser)

Verneutstyr

Hørselsvern, hansker og vernesko

Funksjon
Vi monterer vinduer for å slippe inn naturlig lys til et rom, lage en rømningsvei, gi lufte-mulighet, gi utsikt eller en blanding av alle punktene. Vinduer monteres primært i vegger, men det finnes takvinduer som kan monteres i taket.
Foto: Byggmax
Introduksjon
Det første vi trenger når vi skal montere et vindu, er en åpning å sette vinduet inn i. Når vinduet skal monteres er det lurt å gjøre noen forberedelser før vi setter inn selve vinduet: sørg for å ha satt opp en form for sperrer på utsiden slik at vinduet ikke faller utover, sørg for at underlaget vi skal montere vinduet på er i plan (vater), ha en form for sperre på innsiden slik at vinduet ikke falle innover. Vinduet skal settes inn i åpningen og justeres både i høyden og sideveis før det settes fast.
Steg for steg
Byggmax har laget en flott steg-for-steg guide for å montere vinduer, som kan finnes her. Under ser du en video fra NorDan som forklarer hvordan man monterer et sikkerhetsvindu.

Tips 1

Bruk justeringsskruer med sekskanthode til på den nedre losholten for å kunne justere vinduet i høyden med en liten skiftenøkkel.

Tips 2

En 48 x 48 mm kloss på 20 - 30 cm er perfekt å bruke som sperre på innsiden ved å skru den opp i den øvre losholten etter at vinduet er satt inn i åpningen. Da er det enkelt å justere vinduet både sideveis og i høyden.

Tips 3

Bruk justeringsskruer til å feste karmen slik at man enkelt kan justere og rette opp karmen ved hjelp av et vater eller krysslaser.

Ressurs 1

"Praktisk tømrerarbeid" av Frank Berg
Side 72 Kapitel 5.2

Relaterte bilder fra Delingsbasen

[upg-list layout="photo" button="no" tag="vindu, montere"]

Related Posts

Legg igjen en kommentar